Witas Localiser

Onze Localiser is een uit de praktijk gegroeide werkmethodiek voor het ontwerp van technische installaties in Revit (MEP) met bijhorende projecttemplates en daarop afgestemde bibliotheken en tools. De focus ligt op het correct modelleren van een techniekenmodel, waarbij naast het visuele 3D aspect minstens evenveel belang gehecht wordt aan de 2D plannen. Daarenboven laat onze Localiser toe om verschillende processen te gaan optimaliseren/automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerp ventilatie, het automatisch genereren van ééndraadschema's, het dimensioneren van leidingenstelsels, het genereren van meetstaten, warmteverliesberekening, enz. Binnenkort wordt de Witas Localiser beschikbaar gesteld conform de geldende Revit Standards V2.0.​

De templates

 • Gebouwtemplate
  ​Deze template werd opgebouwd met de intentie om vertrekkende hiervan de architectuur van het gebouw zodanig uit te werken dat deze geschikt is om gebruikt te worden als basis voor het techniekenmodel.
 • Techniekentemplate
  Een template dat opgebouwd is met de bedoeling om vertrekkende hiervan de verschillende disciplines binnen een techniekenmodel model te gaan uitwerken. Daarnaast zitten hier ook methodieken in verwerkt die bijvoorbeeld toelaten om brandcompartimentering, ventilatiezones, vluchtwegzones te gaan visualiseren in zowel 3D zichten, plattegronden, snedes, etc.

De bibliotheek

 • Generieke bibliotheek
  Deze bibliotheek is opgebouwd uit generieke parametrische componenten, die optimaal gebruik maken van de intrinsieke kracht van Revit om objecten volledig te beschrijven met behulp van slechts enkele parameters. Belangrijk is het concept van all-in-one-family waarbij zoveel mogelijk varianten in één definitie verwerkt worden. Dat houdt het model tegelijk beheersbaar en performant.
 • Fabrikantspecifieke bibliotheek
  Ook fabrikanten stappen langzamerhand in de wereld van BIM. In deze bibliotheek bevinden zich fabrikantspecifieke Revit-families die zowel technisch als visueel heel sterk zijn uitgewerkt.

De ribbon

Bij de standaard Localiser hoort een ribbon, waaronder reeds heel wat 'tools' beschikbaar gesteld zijn om bepaalde processen te gaan automatiseren/optimaliseren.

De extensies

Naast de standaard Localiser zijn ook nog verschillende extensies beschikbaar:

 • export van het gebouwmodel naar dialux
 • genereren van meetstaten
 • rioleringsberekening
 • warmteverliesberekening
 • uitwerken vloerverwarming
 • afwerkingsstaat

Demosessies 2018

Bent u een studiebureau technieken dan kunt u zonder twijfel optimaal gebruik maken van onze localiser voor Revit MEP. Maar ook als installateur zou het interessant kunnen zijn voor u, afhankelijk van uw wensen en verwachtingen.

Het is mogelijk om meer informatie te verkrijgen over de Witas Localiser tijdens gerichte demosessies.

We plannen deze demosessies maandelijks in (iedere derde dinsdag) bij ons in het opleidingslokaal te Oosteindestraat 15 B in Lokeren van 14u00 tot 17u00.
Inschrijven voor één van deze demosessies kan je doen op deze pagina.


 

Gerelateerde case studies

Witas Software & Services

Witas bvba (°1986) is heel wat jaren actief aan de slag met BIM en Revit MEP. Wij stellen onze software en services ter beschikking aan bedrijven en overheden die de overstap willen maken naar BIM. Onze voorgeschiedenis als studiebureau technieken geeft ons een unieke uitgangspositie om BIM in de technische installatiebranche op de kaart te zetten.

BIM & De Witas Localiser

Building Information Modeling is een concept voor samenwerking binnen de bouwsector. Werken volgens dit concept betekent dat er een virtueel gebouw wordt opgebouwd waaraan informatie gekoppeld kan worden. Enerzijds zit er informatie in de relatie tussen de verschillende componenten waaruit het model bestaat, anderzijds bevat elke component zelf informatie over zijn functie binnen een gebouw.

Recente artikels

Witas groeit!

27 mrt 2018

Bekijk onze Jobs-pagina voor de huidige openstaande vacatures! 

NLRS Onderwijsmodellen

27 mrt 2018

 

Website by Partners for Design