• NL
 • EN
 • FR
 • PL

Groepsopleiding Revit MEP


Witas bvba en Greenock CAD Service bundelen hun krachten en organiseren samen een groepsopleiding Revit MEP! 

Met Revit MEP werkt u alle technische disciplines in het BIM Model uit. Deze basiscursus is bedoeld voor ontwerpers en tekenaars uit de installatiesector die met BIM willen leren werken en op een hoogwaardige en betrouwbare manier hun ontwerp willen uitwerken. Op een doeltreffende manier leren wij u vanuit onze jarenlange praktijkervaring hoe u Revit MEP het beste kunt toepassen.

Programma

Deze opleiding van 7 dagen zal ieder kwartaal plaatsvinden waarbij volgende onderwerpen aangesneden worden: 

 • Revit Introductie (1 dag)
  Deze module is ingericht voor mensen die nog geen Revit-ervaring hebben. We staan kort stil bij BIM, Autodesk & Revit en we begeleiden de cursisten stapsgewijs bij het eerste gebruik van Revit en de User Interface door middel van een praktische oefening waarbij we een architecturaal Revit-Model opbouwen, op basis van de Witas Localiser Gebouwentemplate.​
 • Revit MEP - algemeen (1 dag)
  ​Tijdens deze dag laten we de cursisten kennismaken met de Revit MEP User Interface en de bijhorende MEP commando's. Samen gaan we stap voor stap doorheen het proces van het opzetten van een techniekenproject, met behulp van de Witas Localiser Techniekentemplate.​
 • Revit MEP - modelleertechnisch (4 dagen)
  ​Tijdens deze 4 dagen bouwen we een realistisch project op doorheen de verschillende MEP disciplines (ventilatie, elektriciteit, sanitair en verwarming) ​en zorgen we ervoor dat documenteren in een BIM Model geen geheimen meer heeft.​
  • Mechanical (1 dag)
  • Electrical (1 dag)
  • Plumbing & Piping - sanitair (1 dag)
  • Plumbing & Piping - verwarming & sprinkler (1 dag)​
 • Hoeveelheden & Meetstaten (1 dag)
  Tijdens deze dag wordt het verschil aangetoond tussen het genereren van hoeveelheden d.m.v. intelligente Revit Schedules en het genereren van meetstaten in Excel met één druk op de knop, gebruikmakend van de Witas Localiser Extensie Meetstaatgeneratie.

Opleidingsdagen gaan steeds door van 09u00 tot 16u30 met een middagpauze van 12u00 tot 12u45.
Catering wordt door Witas voorzien. 

Geïnteresseerd?

Via onderstaande knop kom je op een overzicht terecht waarbij alle data van de verschillende trajecten opgelijst staan. Je kan per mini-agenda ook doorklikken naar de inschrijvingsformulieren voor de desbetreffende trajecten. 

 

 

Weet dat het vanaf 2017 mogelijk is om, afhankelijk van uw voorkeur, in te schrijven voor afzonderlijke dagen van de module Revit MEP voor modelleurs.
Indien u dus tewerkgesteld bent in een bureau dat zich concentreert rond elektriciteit, is het niet meer nodig om ook de dagen ventilatie / sanitair / verwarming mee te volgen. 

Vereiste ervaring

Revit Introductie:
Teken- en/of modelleerervaring is een pluspunt, maar niet vereist.

Revit MEP - algemeen : 
Vereist om Revit en de Revit User Interface reeds te kennen. Indien dit niet het geval is, kan u de module Revit Introductie best meevolgen.

Revit MEP - modelleertechnisch: 
Bovenop vereisten voor Revit MEP Introductie is het ook vereist om Revit MEP Introductie gevolgd te hebben. 

Hoeveelheden & Meetstaten: 
Bovenop vereisten voor Revit MEP Introductie is het ook vereist om één van de dagen van Revit MEP Introductie gevolgd te hebben.

Kostprijs

​U kan deze opleiding al volgen voor € 300 / dag / persoon. Indien gewenst kan deze opleiding betaald worden met de KMO-portefeuille, Greenock Cadservice is namelijk een erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille.

 

BYOD

Bring your own device. Uit ervaring weten we dat cursisten graag thuis verder oefenen met de kennis die ze vergaarden tijdens onze opleidingen. Het is dan ook mogelijk om uw eigen toestel mee te nemen en te gebruiken tijdens de opleiding, indien u beschikt over een geldige Revit-licentie. 
Maakt u toch liever gebruik van een toestel dat wij voor u ter beschikking stellen? Geen enkel probleem!

Geef uw voorkeur door wanneer u inschrijft voor één van de trajecten.

Certificaat opleiding

Na afloop van deze opleiding ontvangt u een certificaat voor het succesvol beëindigen van deze opleiding.

Locatie

 

 

 

 

Opleidingslokaal Witas                  
​Oosteindestraat 15 B
B-9160 Lokeren 

 

Witas Software & Services

Witas bvba (°1986) is heel wat jaren actief aan de slag met BIM en Revit MEP. Wij stellen onze software en services ter beschikking aan bedrijven en overheden die de overstap willen maken naar BIM. Onze voorgeschiedenis als studiebureau technieken geeft ons een unieke uitgangspositie om BIM in de technische installatiebranche op de kaart te zetten.

BIM & De Witas Localiser

Building Information Modeling is een concept voor samenwerking binnen de bouwsector. Werken volgens dit concept betekent dat er een virtueel gebouw wordt opgebouwd waaraan informatie gekoppeld kan worden. Enerzijds zit er informatie in de relatie tussen de verschillende componenten waaruit het model bestaat, anderzijds bevat elke component zelf informatie over zijn functie binnen een gebouw.

Recente artikels

Witas groeit!

27 mrt 2018

Bekijk onze Jobs-pagina voor de huidige openstaande vacatures! 

NLRS Onderwijsmodellen

27 mrt 2018

 

Website by Partners for Design